Bez pobjednika u prvoj utakmici finala Kupa BiH

Željezničar - Široki Brijeg 1:1

Bez pobjednika u prvoj utakmici finala Kupa BiH

E. Škorić

U prvom finalnom susretu Kupa Bosne i Hercegovine nogometaši Željezničara i Širokog Brijega odigrali su 1:1. Poveli su gosti golom Kordića u petoj minuti, da bi konačnih 1:1 postavio Čolić u 18. minuti.

Bolje su utakmicu otvorili gosti s Pecare. Nakon tri minute igre blagi udarac Zlomislića nije stvorio probleme Antoloviću, no najavio je otvorenu igru Širokobriježana, koji su znali da, ako žele trofej, moraju napraviti prvenstveno dobar rezultat na Grbavici.

 

Zatim se Roskam našao u stopostotnoj prilici, izašao je pred Antolovića i pokušao ga lobom savladati, no golman domaćih je odbranio. U petoj minuti Široki je bolje otvaranje utakmice krunisao vodećim golom.

 

Vasilić je napravio katastrofalnu pogrešku u odbrani Željezničara, Kordić ostao sam pred Antolovićem i bez problema pogodio za slavlje gostiju. Prvu kakvu-takvu opasnost po gol Bilobrka stvorio je Adilović u 14. minuti, ali njegov prizemni udarac sa 16 metara je lako zaustavio gostujući čuvar mreže.

 

Željezničar je uspio već u 19. minuti izjednačiti rezultat. Benjamin Čolić je sjajno s desne strane poluvisokom loptom uposlio svog preizmenjaka Elvira, koji je loptu najprije primio na prsa, a onda lijepim udarcem matirao Bilobrka. 

 

Isti igrač je u 23. minuti iskosa s lijeve strane tukao preko gola. Mogao je Adilović u 36. minuti dovesti svoj tim u prvo vodstvo na utakmici, ali Bilobrk je spasio Širokobriježane. U završnici prvog dijela Vasilić se iznenada našao u prilici, šutirao je preko gola. 

 

Široki je imao nekoliko dobrih prilika u nastavku, a prvu je propustio Roskam u 51. minuti. Zatim je Wagnerovu "bombu" zaustavio Vasilić tako što ga je pogodila lopta. Kolosalnu priliku propustio je Kordić u 60. minuti, kada se na desnoj strani oslobodio Vasilića, gađao je suprotni ugao, lopta na kraju otišla podaleko od Antolovićeve desne stative.

 

Još bolju priliku imao je Zlomislić u 64. minuti, ali Antolović izlazi kao pobjednik. Široki je djelovao nekako opasnije i u nastavku, a domaći nisu uspijevali da zagospodare terenom i da preuzmu potpunu incijativu, te stvore neke izglednije prilike pred golom Bilobrka.

 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Malo su se i jedni i drugi igrači "razbudili" u posljednjih desetak minuta, kao da su i jedni i drugi htjeli pobjedu, a posebno domaći nogometaši, no ni dalje nije bilo izglednih prilika. U samoj završnici utakmice najbolja prilika za domaće da dođu do pobjede, Hodžić je proigrao Adilovića, ovaj krenuo sam prema Bilobrku i onda traljavo šutirao. 

Ovaj rezultat sasvim sigurno više odgovara gostima iz Širokog Brijega, ali uzimajući u obzir da Željo bolje igra u gostima, ništa se još ne zna. Revanš se igra 14. maja na Pecari. 

 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.