Bez poraza 13 kola: Čudo iz Lukavca hita prema Premijer ligi

Rezultat vrijedan pažnje

Bez poraza 13 kola: Čudo iz Lukavca hita prema Premijer ligi

A. Beganović

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 13. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, a do nove pobjede s kojom je preuzeo lidersku poziciju stigao je Radnički iz Lukavca.

Ekipa iz Lukavca slavila je na gostovanju u Čapljini i do sada je uz Slogu iz Ljubuškog jedina neporažena ekipa u Bosni i Hercegovini uzmemo li u obzir Premijer ligu, Prve i Druge lige u Federaciji BiH i Republici Srpskoj.

"U Čapljinu smo otišli sa podmlađenim sastavom, no opet smo pokazali snagu. Sistem igre 4-2-3-1 koji forsiram, sjajno funkcioniše na gostujućim terenima. Često namjerno prepustimo posjed lopte protivniku, a onda iz kontri i polukontri dolazimo do prilika i golova. Zadovoljan sam, Čapljina je sasvim solidna ekipa, a mi smo se kući vratili sa tri boda", za SportSport.ba kaže trener Radničkog iz Lukavca, Irfan Džindo.

U narednom kolu u Lukavac stiže GOŠK, koji je pred početak sezone najavio borbu za Premijer ligu.

"Dolazi nam ekipa čije su ambicije Premijer liga. GOŠK ima svoje kvalitete, s klupe ga predvodi bivši trener Radničkog i očekuje nas pravi derbi susret. Od danas krećemo s pripremama za taj susret. Naš cilj je pobjeda i vjerujem da ćemo uz pomoć naših vjernih navijača doći do iste", govori Džindo.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prije početka sezone cilj Radničkog je bio ostanak u Prvoj ligi, a nakon odigranih 13 kola "čudo iz Lukavca" predvodi prvoligašku karavanu.

"Teško je govoriti o Premijer ligi. Mi na terenu, kao i čelnici kluba radimo naš posao na najbolji mogući način. Međutim, postavlja se pitanje da li je to dovoljno za Premijer ligu. Mislim da je loptica prebačena na gradske vlasti, na privrednike iz Lukavca koji novcima mogu pomoći klub. Rezultat imamo, igrački smo tu, blizu Premijer lige, no s proračunom od 150.000 do 200.000 o elitnom rangu ne možemo razmišljati. Siguran sam da naši vjerni navijači žele svoje ljubimce gledati u Premijer ligi, da građani Lukavca žele ugostiti Sarajevo, Željezničar, Velež, Zrinjski. No, isto tako sam svjestan da bez proračuna od 800.000 KM se ne može ulaziti u priču o Premijer ligi."

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.