Bez velikih promjena na FIFA rang listi, Zmajevi ostali 19.

Bez značajnih promjena

Bez velikih promjena na FIFA rang listi, Zmajevi ostali 19.

Na najnovijoj FIFA rang listi koju je Svjetska fudbalska aoscijacija objavila danas nije bilo nikakvih većih promjena, a prvih 25 najboljih reprezentacija svijeta zadržale su pozicije koje su zauzimale na prošloj rang listi koja je objavljena u mjesecu decembru, pa je tako i fudbalska selekcija naše zemlje zadržala 19. poziciju.

Kada je riječ o reprezentacijama koje će igrati sa nama u grupi F na Svjetskom prvenstvu naredne godine, vrijedi istaći da je Argetina treća na svijetu, ispred nje su samo aktuelni evropski i svjetski prvaci Španci, te reprezentacija Njemačke.

Iran je pao za jedno mjesto i sada je 34., dok je selekcija Nigerije lošija za četiri mjesta u odnosu na rang listu iz posljednjeg mjeseca u 2013. godini, i zauzima 41. mjesto.

Selekcija Egipta sa kojom ćemo igrati prijateljski susret 5. marta u Innsbrucku "skočila" je za 10 mjesta I sada je 31. reprezentacija na planeti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti