Bh. juniori deklasirali Lihtenštajn na startu kvalifikacija

Kvalifikacijski turnir u Makedoniji

Bh. juniori deklasirali Lihtenštajn na startu kvalifikacija

E. Škorić

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine razbila je Lihtentašjn sa 5:0 u prvoj utakmici kvalifikacija za EP.

Mladi Zmajevi igraju u grupi 12 kvalifikacija za EP zajedno s favoritom Francuskom, Lihtenštajnom i Makedonijom, domaćinom kvalifikacijskog turnira koji se igra od 8. do 13. oktobra.

Izabranici Tonija Karačića očitali su danas lekciju Lihtenštajnu. Nakon 10-ak minuta igre naši mladi nogometaši vodili su 3:0.

Poveli su juniori golom Burovića, zatim je Mihojević povisio na 2:0 u sedmoj minuti, a Burović u 10. postiže svoj drugi gol. Inače, spomenuti igrači nastupaju za juniore Sarajeva.

Već u 19. minuti bilo je 4:0 u korist Zmajića, a strijelac je ovaj put bio Juričić, koji je u desetoj minuti nastavka postigao drugi gol za 5:0, da bi odmah izašao iz igre, a umjesto njega je priliku da zaigra dobio talentirani Amer Gojak.

U drugom susretu grupe 12 domaća Makedonija gubi od Francuske s 2:1, a tamo je utakmica počela nekoliko minuta kasnije.

Kvalifikacije za EP, 1. kolo grupe 12:
BiH - Lihtenštajn 5:0 (Burović 5, 10, Mihojević 7, Juričić 19, 55)

BiH: Karačić, Čivić, Orsolić, Mihojević, Memija, Modić, Hajrulahović, Burović, Radovac, Hiroš, Juričić.

Lihtenštajn: Majer, Oehri, Hofer, Goppel, Tschutscher, Meier, Sele, Ritter, Hilti, Wolfinger, Stump.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.