Bh. juniori poraženi od Gruzije

Na otvaranju kvalifikacija

Bh. juniori poraženi od Gruzije

A. Beganović

U 1. kolu Elitnog ranga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Gruzije (4:2), pa će tako nastup na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta po svemu sudeći ostati samo san.

Na samom otvaranju susreta izabranici Tonija Karačića su bili bolji, a svoju dobru igru krunisali su pogotkom u 20. minuti, a strijelac je bio Marko Maletić.

Međutim, do odmora su Gruzijci uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist. Prvo je Kazaishviliu 24. minuti stvari vratio na početak, da bi Chanturia u 35. minuti Gruzijce doveo do prednost, a u 39. minuti Skhirtladze pogađa za 3:1. Do odmora naši mladi reprezentativci su se uspjeli oporaviti, pa je u sudijskoj nadoknadi Maletić iz jedanaesterca pogodio za 3:2.

Početkom drugog dijela izabranici Tonija Karačića su napravili pritisak, imali su nekoliko poluprilika, ali gola nije bilo, da bi kazna stigla u 61. minuti kada Skhirtladze ponovo trese mrežu Kristijana Jajala, za kasnije će se ispostaviti konačnih 4:2 za Gruziju.

U drugom susretu naše grupe Hrvatska i Austrija su podijelili bodove (2:2), a na Evropsko prvenstvo plasirat će se samo prvoplasirana momčad iz grupe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.