Bh. juniori slavili protiv Bugarske

Prijateljska utakmica

Bh. juniori slavili protiv Bugarske

Juniorska fudbalska reprezentacija BiH odigrala je danas u Sofiji prijateljski meč sa Bugarskom. 

U drugom meču sa Bugarskom izabranici Tonija Karačića su slavili sa 2:0, a strijelci za pobjedu su bili igrači Sarajeva Nedim Hadžić i Demirel Veladžić.

Hadžić je naš tim doveo u vodstvo u 12. minuti, kada je u protivničkom šesnaestercu nanizao nekoliko igrača i potom loptu posremio u mrežu. 

Na drugi gol čekalo se do 32. minute. Nakon ubačaja sa desne strane najviši u skoku je bio Veladžić koji je glavom pogodio i postavio konačan rezultat. 

Prethodna utakmica između BiH i Bugarske okončana je rezultatom 4:4. 

Bh. tim je susret počeo u sastavu: Adnan Kanurić, Amar Beganović, Amar Beširević, Rijad Sadiku, Jasmin Čeliković, Edis Smajić, Filip Božić, Anel Šabanadžović, Amar Čatić, Nedim Hadžić i Demirel Veladžić.

Igrali su još: Filip Vasilj, Ševkija Resić, Amir Velić, Nikola Vuletić, Imad Rondić, Saša Maksimović, Tomas Dadić, Halid Šabanović, Luka Knežević.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi