Bh. juniori ubilježili i treći poraz

Hrvatski igrači do 19 godina idu na EP

Bh. juniori ubilježili i treći poraz

E. Škorić

U trećem kolu Elitnog ranga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od domaće selekcije Hrvatske (2:0).

Nakon (ne)očekivanog poraza od Gruzije (4:2), izabranici Tonija Karačića još jednom su olako izgubili bodove. Hrvatska je zasluženo slavila sa po jednim postignutim pogotkom u oba poluvremena.

Prvo je Ante Rebić u 25. minuti savladao Kristijana Jajala, a onda je rezervista Antonio Mirko Čolak u 72. minuti postavio konačan rezultat.

Susret je odigran u Lučkom (Zagreb), a u drugom meču grupe 6 Gruzija je s 2:1 savladala Austriju. Dalje iz ove grupe ide domaćin Hrvatska.

Treba kazati da su naši juniori završili na posljednjem mjestu sa 0 bodova iz tri utakmice (tri poraza) uz dva postignuta i osam primljenih golova. Koliko su napravili Karačićevi izabranici prosudite sami...

Elitna runda kvalifikacija za EP, grupa 6:
Hrvatska - BiH 2:0 (Rebić 25, Čolak 72)
Austrija - Gruzija 1:2

Poredak: Hrvatska 7, Gruzija 6, Austrija 4, BiH 0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.