Bh. juniorke remizirale sa Izraelom

Remi u Hameenlinni

Bh. juniorke remizirale sa Izraelom

S. Mlaćo

Ženska „U-19“ reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je jučer u Hameenlinni neriješeno 2:2 sa Izraelom u susretu 3. kola grupe 11 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Naša reprezentacija je do prednosti došla u 26' preko Gačanice. U drugom poluvremenu Izrael preokreće rezultat preko Haj u 58' i Elinav u 62'. Konačnih 2:2 postavila je Habibović u 90'.

Finska i Srbija su u drugom meču grupe takođe remizirali 1:1.

Srbija je turnir završila na prvom mjestu sa 7 bodova ispred Finske sa 5 i Izraela sa 2 boda. Naša selekcija je u kvalifikacijama osvojila jedan bod.

Izrael-Bosna i Hercegovina 2:2 (0:1)

Kauriala sports ground, Hameenlinna (Finska).

Sudija: Vera Onica (Moldavija).

Sudije asistenti: Natalia Ceban (Moldavija), Heini Hyvonen (Finska).

4. sudija: Minna Maenpaa (Finska).

Golovi: 0:1 Gačanica (26'), 1:1 Haj (58'), 2:1 Elinav (62'), 2:2 Habibović (90').

Žuti kartoni: Khatib (Izrael), Medić, Husić (BiH).

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Izrael: Amit Cohen, Mika Florsheim, Sarit Winstok, Maya Chitman, Hadas Morin, Lia Barkai, Yana Khatib (72. Reut Revaha), Shira Elinav, Neli Haj, Tal Faingezicht, Nicole Chelsea Gruber (84. Meytal Sharabi). Selektor: Guy Azuri.

Bosna i Hercegovina: Ajla Fačić, Zorana Milanović, Mia Kuljanin (85. Mateja Mikić), Aldina Hamzić, Edenina Husić, Vildana Hodžić, Vina Crnoja (90+1. Maja Hrelja), Marija Damjanović, Mejrema Medić, Minela Gačanica, Nikolina Milović (77. Edina Habibović). Selektor: Dragan Jevtić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi