Bh. kadeti Evropsko prvenstvo otvaraju protiv Njemačke

Poznat raspored utakmica

Bh. kadeti Evropsko prvenstvo otvaraju protiv Njemačke

Kadetska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je saznala protivnike s kojim će igrati na Evropskom prvenstvu za fudbalere mlađe od 17 godina.

BiH je smještena u grupi C zajedno sa Njemačkom, Srbijom i Republikom Irskom, a nakon žrijebanja grupa određen je i raspored utakmica.

Tako će bh. kadeti svoj prvi meč na Evropskom prvenstvu igrati 4. maja protiv Njemačke, s kojom smo igrali i na prošlom prvenstvu u Azerbejdžanu (1:3), a tri dana kasnije (7. maj) na rasporedu je duel sa Irskom.

Posljednji meč u grupi C bh. kadeti će igrati 10. maja protiv Srbije. Pet utakmica iz naše grupe igrat će se u Kostreni, a jedna u Rijeci.

Evropsko prvenstvo za kadete igra se u Hrvatskoj od 3. do 19. maja, a plasman u četvrtfinale turnira će izboriti po dvije prvoplasirane selekcije iz svake grupe.

1. kolo, 4. maj:

Njemačka - BiH
Republika Irska - Srbija

2. kolo, 7. maj:

BiH - Republika Irska
Srbija - Njemačka

3. kolo, 10. maj:

BiH - Srbija
Njemačka - Republika Irska

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi