Bh. kadeti izborili Elitnu rundu kvalifikacija
Foto: UEFA

Novi uspjeh U17 selekcije

Bh. kadeti izborili Elitnu rundu kvalifikacija

M. Šljivak

Kadetska fudbalska reprezentacija BiH remizirala je danas protiv Slovačke (1:1) na turniru u Makedoniji, te su ovim rezultatom osigurali plasman u Elitni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Interesantan meč viđen je između BiH i Slovačke, a na kraju su oba tima ostvarila plasman dalje.

Prvo poluvrijeme je donijelo izjednačen fudbal. Obje selekcije su imale nekoliko dobrih pokušaja prema protivničkom golu, ali završnice nije bilo i na odmor se otišlo bez golova.

Slovaci su nešto ofanzivnije ušli u nastavak meča, a u 61. minuti su stigli do vodećeg gola. Mrežu bh. tima zatresao je Lavrinčik za prednost Slovačke od 1:0.

Međutim, radost im je kratko trajala. Samo pet minuta kasnije Stanić je pogodio za 1:1, što je ne kraju bio konačan rezultat susreta.

Ovim rezultatom obje selekcije su ostvarile prolaz dalje, jer je Makedonija u drugoj utakmici pobijedila Moldaviju s nedovoljnih 2:0 i oprostili su se od nastupa u narednoj fazi takmičenja.

Kvalifikacije za EP:

BiH - Slovačka 1:1

Makedonija - Moldavija 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi