Bh. kadeti na pragu Evropskog prvenstva!

Bolji od Češke

Bh. kadeti na pragu Evropskog prvenstva!

E. Škorić

Kadetska bh. nogometna reprezentacija s 2:1 je pobijedila Češku u drugom kolu Elitnog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Nakon remija sa Slovenijom, izabranici Sakiba Malkočevića pobijedili su Češku minimalnim rezultatom 2:1, te su i dalje u igri za plasman na Euro.

Nije bilo previše uzbuđenja u prvih 10 minuta, a onda se odjednom zatresla mreža češkog gola. Heidenreich je postigao autogol nakon ubačaja Imamovića.

Omerović je u 13. minuti bio neprecizan iz slobodnjaka, a u 22. minuti Salčin nije bio dovoljno precizan iz slobodnjaka.

Do poluvremena je ostalo 1:0, a u nastavku su Česi krenuli ofanzivnije kako bi izvukli makar bod. Mogli smo preko Sadikua možda riješiti pitanje pobjednika, no golman Češke je zaustavio njegov udarac u 45. minuti.

Češka je imala nekoliko šansi, no nije to bilo previše opasno po gol našeg golmana, dok su bh. momci čekali svoju šansu da iz kontre završe posao.

Heidenreich, koji je u 10. minuti postigao autogol, u 69. minuti skrivio je penal, a Tegetlija je isti pretvorio u naše novo slavlje i osigurao nam velika tri boda. Hezoucky je samo ublažio poraz Češke u 80. minuti.

Nakon dva kola Engleska, naš idući rival, ima šest bodova, BiH ima četiri, Slovenija samo bod, dok Češka nema bodova. 

BiH - Češka 2:1 (Heidenreich 10 - ag, Tegetlija 69 - penal/ Hezoucky 80)

BiH: Kršić, Tegeltija, Sadiku, Gazibegović, Santrač, Salčin, Omerović, Imamović, Vještica, Mehanović, Savić.

Češka: Nejedly, Sima, Mika, Alexandr, Pichal, Kušej, Solil, Horak, Heidenreich, Ostrak, Kohut.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi