Bh. kadeti odradili pripreme u Zenici i Vogošći

Za kvalifikacijski turnir

Bh. kadeti odradili pripreme u Zenici i Vogošći

S. Mlaćo

„U-17“ reprezentativci Bosne i Hercegovine trenirali su ove sedmice u Zenici i Vogošći i spremali se za kvalifikacioni  turnir koji ih očekuje početkom oktobra.

Pomoćni trener u kadetskoj selekciji Damjan Ratković je zadovoljan odrađenim: „Iskoristili smo ovaj period za okupljanje na najbolji način i odradili smo sve što smo planirali. Pojačali smo i konkurenciju u timu. Zadovoljni smo viđenim i sigurno je da ćemo spremni dočekati kvalifikacije gdje nam je cilj plasman u Elitni krug.“

Ratković je još dodao: „Nažalost, imamo i dvojicu povrijeđenih igrača, Matkovića i Šaviju koji nisu u trenažnom procesu. Nadamo se da će se oporaviti do kvalifikacija. Na ovim momcima je da nastave da rade, da se usavršavaju i igraju u svojim klubovima kako bi konkurisali za dres reprezentacije.“

Naša „U-17“ reprezentacija će od 2. do 8. oktobra u Skoplju učestvovati na kvalifikacionom turniru grupe 8 gdje će za protivnike imati selekcije Makedonije, Moldavije i Slovačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi