Bh. kadeti poraženi od Irske, drugi krug ostaje samo san?

Evropsko prvenstvo

Bh. kadeti poraženi od Irske, drugi krug ostaje samo san?

E. Škorić

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je doživjela drugi poraz na Evropskom prvenstvu i na taj način došla na prag eliminacije.

Poslije teškog poraza od Njemače, naše momke čekao je susret s Irskom i na kraju smo poraženi, mada smo zaslužili puno više. No, ostajemo u igri za drugi krug. Imamo male šanse, no one postoje.

Počelo je jako loše po izabranike Sakiba Malkočevića, pa je Rowan Roache već u šestoj minuti izuzetno preciznim prizemnim udarcem matirao Kršića za vodstvo Republike Irske.

U 10. minuti Irci prijete, a Connolly sa 17 metara šutira preko našeg gola. U 12. minuti bh. reprezentacija dolazi do izjednačenja. Savić sjajno ubacuje iskosa s desne strane, Vještica glavom skreće loptu u mrežu Iraca za poravnanje rezultata.

U 19. minuti Savić je šutirao nakon sjajnog prodora, irski golman izbacuje u korner.  Roachie je potom ubacio iz kornera za Irsku, Bolger neprecizan.

I taman kada smo djelovali bolje na terenu od Iraca, u 28. minuti Sadiku je napravio penal, a Idah matirao Kršića za novo slavlje Irske, koja je do kraja prvog dijela zadržala prednost.

Početkom drugog dijela odbrana Irske griješi, lopta stiže do Savića, koji je na kraju svega izborio samo korner. 

Najbolju šansu za izjednačenje imali smo u 58. minuti, kada je Imamović krenuo sam na golmana Mahera, koji je odbranio. Samo dvije minute kasnije rezervista Marušić je sve dobro napravio na desnoj strani, dodao do Šikanjića, kojem ipak bježi lopta i ostaje 2:1.

Potom je u 64. minuti Savić izveo slobodni udarac sa strane, sjajno je ubacio, a udarac Vještice glavom uz pomoć stative zaustavlja irski golman Maher.

Mogli su Irci da riješe pitanje pobjednika u 69. minuti iz slobodnjaka, a na našu sreću Roache je pucao malo pored gola iz sjajne pozicije. Imali smo dobrih šansi u zadnjih 10 minuta, no nije lopta htjela u gol, ali dojma smo da se zaslužio makar bod. No, šta je tu je.

Bh. kadeti će u srijedu u zadnjoj utakmici na EP-u odmjeriti snage sa Srbijom, dok Irsku očekuje duel s moćnom Njemačkom.

BiH - Republika Irska 1:2 (Vještica 12/ Roache 6, Idah 28 - penal)

BiH: Kršić, Tegetlija, Sadiku, Gazibegović, Santrač, Omerović (od 53. Marušić), Sejdović (od 71. Brkić), Imamović, Vještica, Mehanović (od 54. Šikanjić), Savić. Selektor: Sakib Malkočević.

Irska: Maher, O'Connoer, Ledwige, Doherty, Collins, Bolger, Nolan, Roache, Idah, Connoly, O'Farrell. Selektor: Colin O'Brien.


BiH - Irska u17 (0:1) by goloviliga
BiH - Irska u17 (1:1) by goloviliga
BiH - Irska u17 (1:2) by goloviliga

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi