Bh. kadeti remizirali sa Makedonijom

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Bh. kadeti remizirali sa Makedonijom

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je odigrala prvi meč grupe 8 prvog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Protivnik našoj selekciji bila je reprezentacija Makedonije, a meč koji se igrao u Skoplju okončan je najnepopularnijim rezultatom - 0:0.

Izabranici Sakiba Malkočevića imali su inicijativu u ovom susretu i uputili su 12 šuteva ka protivničkom golu, dok je Makedonija imala svega 3 pokušaja, ali pogodaka nije bilo.

U drugoj utakmici naše grupe, Slovačka je savladala Moldaviju sa 2:0 i nakon prvog kola zauzima prvo mjesto na tabeli sa tri boda, dok BiH i Makedonija imaju po bod.

Drugo kolo na progamu je 5. oktobra u 15:00 sati kada će se naša reprezentacija sastati sa Moldavijom, dok će u drugom meču snage odmjeriti Slovačka i Makedonija.

Kvalifikacije za EP, kadeti:

BiH - Makedonija 0:0

BIH: Kačavenda, Muminović, Rankić, Voloder, Islamović, Đokanović, Šaračević (73. Matković), Hasić, Šarić, Badžak (66. Mujić), Herić (57. Nikolić).

MAKEDONIJA: Andov, Mitrevski, Tasevski, Jonuzi, Lichina, Ki. Trpchevski, Skoko, Elezi, Jusufov, Todorovski, Ibishi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi