Bh. kadeti savladali Grčku

Pobjeda kadeta

Bh. kadeti savladali Grčku

M. Šljivak

Kadetska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je danas u Sarajevu u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo vršnjake iz Grčke rezultatom 2:1.


Nakon poraza od Francuske, našim kadetima je ovdje bila neophodna pobjeda, a izabranici Sakiba Malkočevića su do nje i došli. Prvo poluvrijeme je u potpunosti pripalo našim fudbalerima, a prvu priliku je propustio Radovac čiji je šut odbrana Grčke izblokirala. Potom je pokušao i Burović, ali je golman gostiju uspio odbraniti njegov šut.

Do vodstva su naši Zmajevi stigli u 31. minuti. Aganspahić je uposlio Bašića koji je matirao Iliadisa za vodstvo od 1:0. Do kraja poluvremena Grci su imali dva pokušaja prema naššem golu, no bez problema po golmana Karačića.

Naši fudbaleri su bolje otvorili i drugo poluvrijeme. Napadi su se isplatili već u 48. minuti kada ponovo Bašić matira Iliadisa za ubjedljivo vodstvo od 2:0.

Zaigrala je potom nešto bolje i Grčka, a u 63. minuti su stigli do gola preko Nioumana za 2:1.

Ipak, do kraja su naši fudbaleri sačuvali prednost, te su na taj način došli do veoma važne pobjede u borbi za jedno od prva dva mjesta koja vode u elitnu fazu kvalifikacija.

U drugom susretu naše grupe Slovenija je savladala Francusku sa 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije