Bh. kadetkinje savladale vršnjakinje iz Grčke
Foto: nfsbih.ba

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Bh. kadetkinje savladale vršnjakinje iz Grčke

Danas je u Trening centru NS/FS BiH u Zenici odigran susret drugog kola grupe 4 kvalfikacija za Evropsko prvenstvo, a ženska U-17 reprezentacija je uspjela savladati Grčku rezultatom 1:0.

Naše reprezentativke su puno bolje ušle u meč, te su u prvih 20-ak minuta uspjele stvoriti nekoliko odličnih prilika. U prilikama su se našle Gavrić, Lukić, Fejzić i Krajšumović, ali se rezultat nije mijenjao sve do 31. minute.

U 31. minutu susreta Andrea Gavrić odlično izvodi slobodan udarac sa 20-ak metara i pogađa sami ugao gola. Grčka golmanica je bila nemoćna, a BiH je došla do zaslužene prednosti.

Grčka je pokušala uzvratiti u 36. minuti preko Pachaki, ali je naša golmanica Šljivo odlično reagovala. Do kraja prvog poluvremena su naše reprezentativke imale još nekoliko prilika, ali se na odmor otišlo pri rezultatu 1:0.

Naša kadetska reprezentacija je i u drugom dijelu bila bolja, ponovo su bh. fudbalerke stovrile više prilika, ali je rezultat ostao nepromijenjen, pa je na kraju BiH slavila minimalnu, ali zasluženu pobjedu od 1:0.

U drugom meču grupe 4 Republika Irska je savaldala Rumuniju rezultatom 2:0, dok je naredno kolo kvalifikacija na rasporedu već u subotu.

U 16:00 sati će se u Trening centru u Zenici sastati BiH i Rumunija, dok će, u isto vrijeme, na stadionu FK Mladost u Doboju kod Kaknja biti odigran susret Grčke i Republike Irske.

Grčka: Panagiota Vlasiadou, Maria Vlassopolou (25. Paraskevi Skoulikariti), Zoi Christodoulou, Elpida Briasouli, Antonia Tsoukala, Ioanna Pachaki, Ralou Georgia Tsouni (41. Dimitra Kopelou), Alexandra Giamali, Konstantina Strantzali, Chrysanthi Voila (75. Dimitra Proxenou), Nektaria Efthymiou. 

Selektor: Antonios Prionas.

Bosna i Hercegovina: Iman Šljivo, Ajla Zukić, Frančeska Šimić, Dušica Lukić, Lara Ganić, Đula Velagić, Elma Husić, Irma Jusanović (93. Matea Topalović), Sajra Fejzić (57. Fadila Mujkić), Andrea Gavrić, Sofija Krajšumović (74. Alma Krajnić).

Selektor: Ilija Lucić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi