Bh. kadetkinje se spremaju za elitni krug kvalifikacija

Jučer se okupile u Vogošći

Bh. kadetkinje se spremaju za elitni krug kvalifikacija

Ženska „U-17“ reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer se okupila u Vogošći i počela pripreme za turnir elitnog kruga kvalifikacija za EP, koji će biti održan od 20. do 25. marta u Sarajevu i Doboju kod Kaknja.

Izabranice Ilije Lucića su već odradile tri treninga, dva u Vogošći i jedan na pomoćnom terenu stadiona „Grbavica“.

„Sve su se djevojke odazvale, zdravstveni bilten je uredan i nadamo se da ćemo napraviti dobar rezultat. Po onome što smo vidjeli Norveška je favorit u grupi, ali i mi imamo svoje ambicije. Igramo pred domaćom publikom i želimo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo“, rekao je selektor Lucić.

Da reprezentativke kvalitetno rade potvrdila je i kapiten ekipe Aldina Hamzić.

 „Atmosfera je super, sve je odlično od početka priprema. Trudimo se da što spremnije dočekamo turnir kako bismo ostvarili veliki rezultat. Nadam se da ćemo biti na nivou, pogotovo jer smo domaćini kvalifikacija. Želimo da se predstavimo u najboljem svjetlu.“

Reprezentativka Minela Gačanica sa nestrpljenjem očekuje početak turnira.

„Jedva čekamo utakmice. Grupa je izuzetno jaka ali mi ćemo se boriti i ostaviti srce na terenu. Nadamo se dobrom rezultati. Očekujem i podršku naših navijača i uspješan nastup u kvalifikacijama.“

U prvom kolu bh. kadetkinje će se sastati sa Danskom u ponedjeljak, 20. marta u 15.00 sati na stadionu Mladosti u Doboj Kaknju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi