Bh. kadetkinje u Elitnom krugu kvalifikacija
FOTO: FSBiH

Sjajan rezultat

Bh. kadetkinje u Elitnom krugu kvalifikacija

O. Lekić

Ženska „U-17“ reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je plasman u Elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2017., piše službena stranica Fudbalskog saveza BiH.

Izabranice Ilije Lucića pobijedile su danas u Skoplju selekciju Makedonije sa 4:0 u susretu trećeg kola kvalifikacione grupe 11.

Već nakon prvih 40 minuta igre bilo je jasno da će bh kadetkinje doći do pobjede. One su taj period igre završile sa tri gola prednosti, a u listu strijelaca su se upisale Gavrić u 12', Hrelja u 14' i Hamzić u 33'.

Pogodak za konačnih 4:0 postigla je Gačanica u 71'.

Istim rezultatom Austrija je u drugom susretu grupe pobijedila Sjevernu Irsku.

Prvo mjesto u rupi zauzela je Austrija sa 9 bodova, dok je BiH druga sa 6 i te dvije selekcije nastavljaju kvalifikacije u Elitnom krugu. Sjeverna Irska je završila treća sa 3 boda, dok domaćin turnira Makedonija nije osvojila nijedan bod.

Makedonija-Bosna i Hercegovina 0:4 (0:3)

Stadion: Trening centar FFM, Skoplje (Makedonija).

Sudija: Iuliana Demetrescu (Rumunija).

Sudije asistenti: Alexandra Theodora Apostu (Rumunija), Sibel Yamac (Turska).

4. sudija: Neslihan Muratdagi (Turska).                      

Golovi: 0:1 Andrea Gavrić (12'), 0:2 Maja Hrelja (14'), Aldina Hamzić (33'), Minela Gačanica (71').

Makedonija: Suarta Rechi, Sara Gramatikova, Teodora Gjorgjevska, Sindis Polozhani (72. Viktorija Kiranova), Hristina Joshevska, Anastasija Nikolovska, Jovana Gjorjioska, Julija Zivikj, Kristina Petrushevska (42. Teodora Dimoska), Marija Belistojanoska (17. Ivana Nikolova), Rabija Dervishi. Selektor: Toshe Naсhev.

Bosna i Hercegovina: Ajla Fačić, Frančeska Šimić, Aldina Hamzić, Edenina Husić, Ana Bakalar, Minela Gačanica (74. Merjema Bajrić), Edina Habibović (74. Lejla Kovačević), Marija Damjanović, Vina Crnoja, Maja Hrelja (71. Zorana Milanović), Andrea Gavrić. Selektor: Ilija Lucić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi