Bh. klubovi u žrijebu za euro kupove

Liga prvaka i Evropska liga sa ili bez bh. ekipa

Bh. klubovi u žrijebu za euro kupove

UEFA je objavile termine žrijeba i odigravanja utakmica pretkola Lige prvaka i Evropske lige za narednu sezonu, a u njih su uvrštena i mjesta rezervisana za klubove iz Bosne i Hercegovine.

Iako je Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine još uvijek pod suspenzijom, te je samim tim neizvjesno da li će bh. klubovi uopšte igrati u Evropi, UEFA je ipak uvrstila mjesta za bh. ekipe u žrijeb koji će se održati 20. juna u Nyonu.

Tako će se prve utakmice prvog pretkola Lige prvaka igrati 28. i 29. juna, dok će se prvo pretkolo Evropske lige igrati 30. juna, a revanši u oba takmičenja na programu su sedam dana kasnije.

S obzirom na solidan koeficijent, bh. prvak neće igrati prvo pretkolo Lige prvaka jer će biti automatski plasiran u drugo pretkolo koje će se igrati 12. i 13. jula.

S obzirom da je Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine zvanično i dalje pod suspenzijom UEFA i FIFA, bh. klubovi u ovom trenutku nemaju pravo igrati ni u kakvom takmičenju pod ingerencijom svjetske i evropske kuće fudbala.

Ipak, očekuje se da na Skupštini N/FSBiH, zakazanoj za 26. maj, delegati usvoje novi statut, te bi i suspenzija odmah bila skinuta i onda bi mogli gledati i naše klubove u evropskim takmičenjima.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.