Bh. mininogometaši se oprostili od Svjetskog prvenstva

Poraz od selekcije Australije

Bh. mininogometaši se oprostili od Svjetskog prvenstva

S. Mlaćo

Mininogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine oprostila se sinoć od Svjetskog prvenstva u Tunisu.

Naime, naši momci poraženi su nakon izvođenja penala od veoma kvalitetne selekcije Australije u jako zanimljivom i neizvjesnom meču.

Već nakon 18 minuta Australija je vodila 2:0 i činilo se da je pitanje pobjednika u ovom meču riješeno. Ipak, budi se naša selekcija i kapiten Goran Lovrinović smanjuje na 2:1.

Do kraja veliki broj prilika za našu selekciju, a konačnih 2:2 postavlja Marko Vujica u posljednjim sekundama meča.

Australija je prva povela u produžetcima, ali to nije bio kraje drame. Izjednačili smo preko Kristijana Pantića i pobjednik je odlučen nakon izvođenja penala.

Australci su imali više sreće te prošli dalje, ali na našu selekciju možemo biti veoma ponosni. Savladali smo evropske prvake Ruse, hrabro se borili protiv Brazila i deklasirali Somaliju.

Bosna i Hercegovine predstavljena je u najljepšem svjetlu, a tako je već odavno kada igraju naši mininogometaši, momci koji su i najveći ambasadori zemlje u posljednjih par godina.

Ostavili su veliki trag na Svjetskom prvenstvu, te se ponosni vraćaju kući. Veliko bravo i ovako nastavite!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi