Bh. mininogometaši u četvrtfinalu, večeras protiv Crne Gore

Sjajne igre na EP u Mađarskoj

Bh. mininogometaši u četvrtfinalu, večeras protiv Crne Gore

S. Mlaćo

Mininogometna reprezentacija naše zemlje nastavlja sa sjajnim igrama na Evropskom mininogometnom prvenstvu u Mađarskoj. 

Naši momci na terenu djeluju veoma uigrano i efikasno, a u grupnoj fazi upisali su tri pobjede u isto toliko utakmica.

Prvo su na samom otvaranju savladali Ukrajinu sa 2:1, zatim Škotsku 2:0, a treća pobjeda upisana je protiv Slovačke rezultatom 3:2.

Grupnu fazu naši momci završili sa devet bodova, a protivnik za prolaz u četvrtfinale bila je im je veoma kvalitetna reprezentacija Španije. 

Završilo je 0:0, te se zatim pristupilp izvođenju penala u kojima su naši momci bili spretniji i sretniji te slavili sa 3:1. Odlučujući penal za našu reprezentaciju realizovao je Marko Vujica.

"Draga BiH, dragi navijači ovo je za nas bila jedna od najtežih utakmica. Stoga je i rezultat posebno drag srcu. I ovo je veliki uspjeh, ali mi ćemo dati sve od sebe i dalje. Dati ćemo još više. Jer boje svoje zemlje je čast braniti. Jer pod ovom zastavom igramo svi kao jedan, navijamo svi kao jedan. Nema razlika među nama. Ovo je Mininogomet. Navijate večeras za nas u 22 h na TV HAYAT. Pozdrav od svih nas iz Mađarske", istakli su iz naše reprezentacije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi