Bh. nogometašice slavile u Srbiji

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Bh. nogometašice slavile u Srbiji

E. Škorić

Seniorska ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je Srbiju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Naše nogometašice su kvalifikacije otvorile porazom od Belgije, potom su pobijedile Estoniju, pa opet poražene od Belgije, a onda su trijumfovale danas nad Srbijom.

Jedini gol za bh. reprezentaciju postigla je Nikolić dvije minute prije kraja.

Belgija je i dalje lider sa šest bodova, ali sa dvije utakmice manje, bh. reprezentacija ima šest bodova, koliko i Srbija. Prva ekipa ide na Euro.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Narednu utakmicu naše nogometašice igraju za četiri dana protiv Engleske u Bristolu, dok će Srbija igrait protiv Belgije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.