Bh. reprezentacija beskućnika bolja od Slovenije

Bh. reprezentacija beskućnika bolja od Slovenije

O. Lekić

U okviru priprema za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Amsterdam reprezentacija beskućnika BiH od ponedjeljka 17. do četvrtka 20. augusta ugostit će reprezentaciju Slovenije sa kojom gaji posebne prijateljske odnose. Tokom priprema raditi će se nekoliko zajedničkih treninga, a sinoć je odigrana i kontrolna utakmicu između reprezentacija. Pobjedu je slavila reprezentacija BiH rezultatom 5:3 (3:2).

BiH je nastupila u sastavu: Kenan Kikić golman, Sedin Ibrahimović, Dževdet Musić, Mirsad Mehidić, Boris Sedić kapiten, Fazil Hota i Aldin Dervišević, dok su za za Sloveniju nastupali: Alex Horvat, Simon Horvat, Drago Kerčmar, Jožek Šarkezi, Stanislav Levačić, Tomica Horvat i Moreno Kovač.

Dva pogotka za naš tim postigao je Sedin Ibrahimović, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Boris Sedić, Mirsad Mehidić i golman Kenan Kikić koji je uspio lobovati slovenačkog golmana, dok je za Slovence 2 puta pogađao Moreno Kovač i jednom Tomica Horvat.

Podsjećanja radi, reprezentacije Slovenije i BiH su jedine sa prostora bivše države koje ove godine nastupaju na 13. SP beskućnika u Amsterdamu. Slovenija igra u grupi D sa reprezentacijama Indonezije, Kostarike, Italije, Češke i Kanade, dok BiH igra u grupi C sa reprezentacijama Litvanije, Mađarske, Norveške, SAD-a i Švedske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti