Bh. reprezentativke počele pripreme za Englesku i Vels

Nastavljaju se kvalifikacije za SP

Bh. reprezentativke počele pripreme za Englesku i Vels

E. Čaušević

Reprezentativke Bosne i Hercegovine su se okupile danas u Trening centru u Zenici gdje će se spremati za utakmice sa kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo sa Engleskom i Velsom.

Selektorka Samira Hurem pred današnji trening izjavila je da je naš tim dobio samopouzdanje pobjedom nad Kazahstanom, te da će bh. igračice dati svoj maksimum u naredne dvije utakmice.

"Otvorili smo kvalifikacije kako smo i željeli, pobjedom nad Kazahstanom. Sigurno da je nam je taj uspjeh podigao samopouzdanje  i biće nam lakše da se pripremimo za predstojeće dvije utakmice. Engleska je treća ekipa na svijetu i druga u Evropi. Mi ćemo dati sve od sebe da im se suprotstavimo na što bolji način. Vels dolazi poslije toga. Bolje bi bilo da je obrnuto, ali protiv njih ćemo tražiti bodove. Vels je bolje rangirana selekcija od naše i respektujemo ih. Ipak, nadamo se pobjedi u tom susretu", rekla je Hurem.

"U prošlim kvalifikacijama smo odigrali dvije utakmice sa Engleskom u kojim smo pokazali da se možemo nositi i sa najvećim selekcijama. Očekujem da i ovaj put damo maksimum i predstavimo se u najboljem svjetlu. Najvažnije je da budemo spremne i za meč sa Velsom u kojem očekujemo pobjedu", izjavila je bh. reprezentativka Amira Spahić.

Izabranice Samire Hurem će se u Zenici spremati do srijede kada polaze za Birmingham gdje će biti odigran meč sa Engleskom. Susret je na programu 24. novembra u 19.05 sati. Utakmica BiH - Vels će biti odigrana 28. novembra u 13:30 sati u zeničkom Trening kampu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi