Bh. seniorke sa 4:2 pobijedile Jordan

Prijateljska utakmica

Bh. seniorke sa 4:2 pobijedile Jordan

Ženska "A" reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je jučer u prijateljskom susretu u Trening centru NS/FS BiH u Zenici selekciju Jordana sa 4:2.

Prvu priliku imala je BiH u 5. minuti kada Nikolić iz dva pokušaja nije uspjela da postigne pogodak. U 11. minuti šansu je imala Lihović nakon dodavanja Bajramović, ali njen šut sa desetak metara golmanica Jordana Ghazal izbacuje u korner.

Uzvratile su gošće u 20. minuti ali Al Nahar glavom iz povoljne pozicije šalje loptu preko gola. Ista igračica je nedugo nakon toga sa desetak metara pogodila stativu.

Naš tim do prednosti dolazi u 25. minuti. Nakon jednog outa lopta dolazi do Milene Nikolić koja sa ivice kaznenog prostora iskosa sa lijeve strane odlično šutira i postiže pogodak.

U finišu prvog poluvremena Jordan izjednačuje rezultat. Nakon slobodnog udarca sa oko 30 metara iskosa sa desne strane najviša u skoku u kaznenom prostoru bh. tima bila je Maysa Jbarah koja loptu šalje iza leđa Almine Hodžić.

Novu prednost bh. reprezentaciji donijela je Selma Kapetanović u 58. minuti kada je sa 16 metara pogodila rašlje protivničkog gola. Kapetanović je u 63. minuti imala još jednu priliku, ali nije bila precizna iz povoljne pozicije, kao ni Radeljić dvije minute poslije.

Jordan još jednom poravnava rezultat u 68. minuti. Brzonoga Jibreeb je prošla po desnoj strani, ušla u kazneni prostor bh tima i asistitirala za Al Nahar na suprotnoj strani koja pogađa mrežu za 2:2.

U 74. minuti Medić je, svega minutu po ulasku u igru imala dobru priliku, ali je pogodila prečku.

Milena Nikolić u 80. minuti postiže svoj drugi pogodak na utakmici. Kršo je prošla po lijevoj strani i centrirala u protivnički šesnaesterac gdje je naša napadačica bila najviša u skoku i pogodila za 3:2.

Tri minute poslije i Kapetanović postiže drugi pogodak kada je nakon dodavanja Mejreme Medić izašla sama na gol Jordana i nije joj bilo teško da pogodi mrežu za konačnih 4:2.

Po završetku utakmice selektorka Samira Hurem je izjavila: „Dobro smo otvorili meč, ali nakon ranog vodstva igračice su vjerovatno milslile da će to biti lagana utakmica. Ipak, Jordan je kvalitetna ekipa koja se sprema za Svjetsko prvenstvo. U drugo poluvrijeme smo ušli sa drugačijim stavom. Izmjenama smo osvježili ekipu i to je donijelo rezultat.“

Iste selekcije će u četvrtak 3. avgusta u 17:30 odigrati još jedan meč.

Bosna i Hercegovina - Jordan 4:2 (1:1)

Bosna i Hercegovina: Almina Hodžić, Antonela Radeljić, Amira Spahić, Marija Aleksić (88. Nikolina Vujadin, Irvina Bajramović (73. Mejrema Medić), Aida Hadžić (60. Zerina Piskić), Milena Nikolić (88. Kisa Omerović), Amna Lihović (46. Melisa Hasanbegović), Dajana Spasojević, Amela Kršo, Minela Gačanica (46. Selma Kapetanović). Selektor: Samira Hurem.

Jordan: Salma Ghazal (46. Rand Al Bustanji), Anfal Al Sufy, Stephanie Al Naber, Abeer Al Nahar (71. Razan Al Zagha), Maysa Jbarah, Enshirah Al Hyasat (56. Yasmeen Khair), Mai Sweilem (43. Shahnaz Jibreeb), Rouzbahan Fraij (56. Haya Khalil, 71. Shoroug Al Shathli), Ayah Al Majli, Jeeda Al Naber, Tasneem Abu Rob. Selektor: Micheal Niel Dickey.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi