Bh. seniorke u Umagu bolje od Mađarske

Istra Kup

Bh. seniorke u Umagu bolje od Mađarske

Ženska „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je još jednu pobjedu na Istra Kup-u u Umagu. Izabranice Samire Hurem su ovaj put pobijedile „B“ selekciju Mađarske rezultatom 2:0.

Pitanje pobjednika riješeno je već u prvih 45 minuta kada su postignuta oba gola, a u strijelce su se upisale Milena Nikolić u 9. i Alisa Spahić u 43. minuti.

Za Bosnu i Hercegovinu su u današnjem susretu nastupile: Almina Hodžić, Amira Spahić, Melisa Hasanbegović, Antonela Radeljić (87. Sumeja Bektaš), Nikolina Dijaković (79. Branka Bagarić), Alisa Spahić, Aida Hadžić, Lidija Kuliš, Dajana Spasojević (53. Selma Kapetanović), Mejrema Medić (53. Zerina Piskić) i Milena Nikolić.

Nakon dva kola BiH je prva u svojoj grupi sa maksimalnih 6 bodova. Francuska „B“ i Hrvatska su osvojile po tri boda, dok je sa dva poraza na četvrtom mjestu Mađarska „B“.

U trećem kolu bh. reprezentacija će se sastati sa domaćinom turnira, selekcijom Hrvatske 6. marta u 15.00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi