Bh. timovi u Evropi će dobiti neočekivan novac od UEFA-e

Zbog kažnjavanja devet evropskih klubova

Bh. timovi u Evropi će dobiti neočekivan novac od UEFA-e

Zrinjski, Željezničar, Sarajevo i Široki Brijeg neočekivano će dobiti novac od UEFA-e.

Devet evropskih klubova dobilo je kaznu zbog kršenja financijskog fair playa, a novac kojim te kazne budu plaćene bit će podijeljen nekim drugim klubovima među kojim se nalaze i četiri bosanskohercegovačka. Tako će svi klubovi koji su predstavljali Bosnu i Hercegovinu u ovoj evropskoj sezoni biti bogatiji za po 31,140 eura.

Svakako da će ova iznenadna, dodatna financijska injekcija od UEFA-e dobro doći i poslužiti Sarajevu, Željezničaru, Zrinjskom i Širokom Brijegu.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.