Bh. veterani bolji od hrvatskih kolega
Igrao za selekciju Hrvatske: Silvio Marić

Prijateljski meč u Županji

Bh. veterani bolji od hrvatskih kolega

Fudbalska reprezentacija BiH (veterani) danas je u prijateljskoj utakmici odigranoj u Županji nadigrala odgovarajuću selekciju Hrvatske rezultatom 4:2.

Prvo ime ovog zanimljivog susreta bio je Đelaludin Muharemović, sportski direktor Željezničara koji je bio trostruki strijelac. Četvrti gol postigao je Bakir Beširević, nekadašnji reprezentativac BiH, trenutno trener u NK Orašje.

Treba kazati da je susret privukao veliku pažnju stanovnika Županje koji su uživali u lijepim potezima Velimira Zajeca, Roberta Špehara, Silvija Marića sa jedne, te Muharemovića, Nikole Nikića, Edina Mujčina sa druge strane.

Nakon završetka meča upriličeno je druženje, a dogovoreno je da se sličan susret odigra uskoro u BiH.

Interesantno, na klupi našeg tima sjedili su Munib Ušanović i Marjan Mijajlović, ali nisu ulazili u igru.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.