Bh. veterani gostuju u Srebrenici

Utakmica na stadionu FK Gruber

Bh. veterani gostuju u Srebrenici

E. Čaušević

Ekipa veterana bh. nogometa gostuje u Srebrenici gdje će odigrati nogometnu utakmicu protiv lokalnog Gubera. 

Prva nogometna lopta u Srebrenicu je stigla davne 1923. godine, a već naredne je osnovan klub. Jedan od najstarijih u Bosni i Hercegovini i ne mari za etničku pripadnost igrača, zbog čega je jedna od najpozitivnijih priča u ovom gradu. 

Asocijacija sportskih novinara i voditelj Hayat TV-a Fikret Hodžić zajedničkim snagama organizuju ovu utakmicu i druženje nakon nje. Cilj je da se medijski pokrije rad FK Guber jedna od pozitivna priča u Srebrenici.

Ekipa veterana bh. nogometa dolazi u jakom sastavu. Golmani su Adnan Gušo i Rizah Mešković, u odbrani igraju Vedin Musić, Mirza Varešanović, Muhamed Konjić, Aldin Džidić, u sredini terena selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević, te Vlatko Glavaš, Branislav Krunić, Mirsad Bešlija i Nermin Šabić, dok u napadu igraju Elvir Bolić, te slavni igrači tuzlanske Slobode Dževad Šećerbegović i Mersed Kovačević, te nekadašnji reprezentativac BiH Darko Maletić, a kao gost dolazi Savo Milošević, bivši reprezentativac Jugoslavije i napadač Partizana.

Utakmica u Srebrenici još jedna je u nizu aktivnosti Asocijacije sportskih novinara. Meč na stadionu FK Guber igra se u četvrtak 27. aprila s početkom u 16 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi