Bičakčić: Biće teška utakmica, ali veliki sam optimista

Stoper Zmajeva

Bičakčić: Biće teška utakmica, ali veliki sam optimista

Ermin Bičakčić stoper fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine sa svojim Hoffenheimom je imao dobru sezonu u Bundesligi.

"U prvoj sezoni u Hoffenheimu je sve to za mene bilo novo. Bio je to jedan novi korak za mene i moju karijeru. TSG igra totalno drugačiji fudbal u odnosu na onaj kakav sam ja igrao tokom boravka u Braunschweigu. Za mene lično ovo je bila jedna dobra sezone, povrede su me zaobišle, a igrao sam kada god sam bio 100% spreman. Želja nam je bila sedmo mjesto i kvalifikacije za Evropu ali to nismo uspjeli. Ipak, gledajući generalno mislim da je sezona bila dobra", rekao je Ermin Bičakčić, defanzivac našeg nacionalnog tima.

O planovima u budućnosti popularni Bićo kaže:

"Tek sam stigao u Hoffenheim i tu mi je cilj da budem standardan, da napredujem, da se razvijam, ali šta će biti dalje to ne znam. Moj prioritet je moj dalji igrački razvoj u Bundesligi".

Zmajeve u petak očekuje sudbonosna utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Izraela.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Mislim da znamo kakva je utakmica bila u Izraelu. Znamo da su nezgodna ekipa, da će biti teška utakmica. Mi igramo pred domaćom publikom. Imat ćemo veliku podršku i veliki sam optimista što se tiče te utakmice", istakao je Bičakčić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.