BiH ne može igrati ni prijateljske mečeve

Mircea Sandu, član IO UEFA

BiH ne može igrati ni prijateljske mečeve

Nakon što su jutros UEFA i FIFA i zvanično objavile odluku o suspenziji, rumunski su mediji upisali sebi tri boda iz susreta u Zenioci prošle sedmice.

Rumunski mediji likuju. Portal Sport.ro piše kako "će Bosna i Hercegovina najvjerovatnije izgubiti sve utakmice u kvalifikacijama za zelenim stolom rezultatom 3:0".

Ipak, čelnik rumunskog saveza i član Izvršnog odbora UEFA Mirce Sandu smatra kako to nije vjerovatna opcija.

"Ne znam u ovom trenutku kako će se situacija razvijati. Ukoliko oni do juna, kada se nastavlajju kvalifikacije, riješe sve svoje probleme, biće vraćeni u takmičenje i za mene je to sasvim normalno. BiH neće biti dozvoljeno da do daljnjeg učestvuje u bilo kakvom takmičenju, a neće moći igrati čak ni prijateljske utakmice, ali ne želim ništa prejudicirati. Za sada nema nikakvog pomaka u riješavanju problema, a šta će biti dalje znaćemo u junu", rekao je Sandu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.