"BiH nije autsajder protiv Portugala"

Bojan Regoje o reprezentaciji BiH, prvenstvu i kupu

"BiH nije autsajder protiv Portugala"

Kapiten Slavije, Bojan Regoje, u razgovoru za portal SportSport.ba dao je komentar na igre svog kluba u Kupu i Prvenstvu BiH, a nezaobilazna tema bila je reprezentacija BiH.

Kapiten Slavije, Bojan Regoje, u 2009. godini zabilježio je nastupe i u A reprezentaciji BiH, koju u subotu očekuje prvi okršaj sa Portugalom u okviru baraža za odlazak na SP 2010 u Južnu Afriku. Regoje ističe da bh. Selekcija ima realne šanse da se nađe na svjetskoj smotri fudbala.

"Mislim da je dobro što se prva utakmica igra u Portugalu, a druga na Bilinom polju. Od ranije znamo da u Zenici ni jedna reprezentacija neće imati priliku da se naigra. Što se tiče prvog meča, mislim da ne bi bilo dobro da u ranoj fazi igre primimo gol, jer bi u tom slučaju bilo puno teže igrati na njihovom terenu. Smatram da će prva utakmica odlučiti putnika na Mundijal. Ovim hoću da kažem da bi i s minimalnim porazom imali ogroman kapital u revanšu. O sposobnostima, Džeke, Misimovića, Salihovića i ostalih ne treba trošiti riječi. Pred prepunim tribinama Bilinog polja Portugal neće imati šta da traži. Mislim da je naša šansa u tome što mnogo favorizuju Portugalce, ali ja ističem da BiH nije autsajder u ovom dvomeču.", rekao je Regoje.

Regoje ističe da je Slavija u Kupu BiH ostvarila svoj jesenji cilj, ali da njegovoj ekipi ne ide sve po planu kada je u pitanju Premijer liga BiH.

"Nije tajna da nam ove godine najbolje ide u Kupu BiH, gdje smo ostvarili svoj jesenji cilj, a to jeste plasman u polufinale. Posljednja prepreka u ovom takmičenju bila je Sloboda. U prvom meču na svom terenu smo ostvarili dosta dobar rezultat, tako da smo u Tuzlu otišli s namjerom da se nadigravamo i da ne primimo pogodak u ranoj fazi igre, što smo i uspjeli. Kako se bližio kraj utakmice Sloboda je vršila konstantan pritisak, primili smo gol iz penala, ali nas to nije spriječilo da se nađemo među četiri najbolje ekipe. Podsjetiću da smo mi branioci trofeja u ovom takmičenju i da ćemo na proljeće nastojati da odbranimo titulu. Što se tiče narednog rivala, o tome ne razmišljamo, jer su Borac, Željezničar i Zrinjski podjednako dobre ekipe. Na nama je da se tokom zimske pauze što bolje pripremimo i sa adekvatnim pojačanjima uđemo u nastavak takmičenja.", rekao je Regoje.

Za razliku od Kupa BiH, fudbalerima Slavije ne ide baš najbolje u prvenstvenoj trci u okviru Premijer lige BiH. Tim Slavije je ljetos obećavao dobre partije, pogotovo nakon odličnih utakmica sa danskim Alborgom i slovačkim Košicama u kvalifikacijama za Evropsku ligu.

"To su bile naše najbolje utakmice, ali isto tako smo dobro krenuli i u prvenstvu. Odnijeli smo po bod iz Mostara protiv Zrinjskog, ali sa gostovanja Širokom Brijegu. Međutim, nakon toga je došlo do strahovitog pada i krize rezultata. Smatram da mjesto koje zauzimamo na tabeli ne odslikava realno stanje našeg kvaliteta. Jedan od razloga što smo na dnu tabele leži i u činjenici da u pauzi između dvije sezone gotovo da nismo ni imali vremena da se odmorimo. Pregazile su nas jake utakmice u kvalifikacijama za Evropsku ligu, a s malim fondnom igrača sustigao nas je i umor. Do kraja jesenjeg dijela ostalo nam je još gostovanje u Trebinju i za kraj okršaj sa Čelikom na domaćem terenu. Vjerujem da ćemo iz te dvije utakmice izvući maksimum i na taj način, uz adekvatna pojačanja tokom zimske pauze, mnogo mirnije dočekali proljećni dio šampionata.", smatra Regoje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.