BiH ostala 19. najbolja selekcija na svijetu

Nova FIFA-ina rang lista

BiH ostala 19. najbolja selekcija na svijetu

Objavljena je najnovija FIFA rang lista svjetskih reprezentacija, a na njoj nisu viđene neke veće promjene. Na vrhu se ništa nije promijenilo, baš kao ni kada je riječ o poziciji naše reprezentacije.

BiH je ostala devetnaesta najbolja reprezentacija na svijetu sa osvojenih 925 bodova. Jednu poziciju ispred nas se nalazi SAD, a iza Engleska. Na vrhu je, očekivano, Njemačka sa 1736 bodova dok je Argentina druga sa 1604. Slijede Holandija, Kolumbija, Belgija, Urugvaj, Španija, Brazil itd.

Što se tiče reprezentacija sa prostora bivše Jugoslavije najbolje kotira Hrvatska koja je na 16. mjestu sa 964 boda. Srbija je 31., Slovenija 39., Crna Gora 49. a Makedonija se smjestila na 76. poziciji.

Podsjećamo, BiH je na rang listi objavljenoj u julu mjesecu zabilježila skok od dvije pozicije u o odnosu na prethodnu. Naša reprezentacija nalazi se u TOP 20 najboljih selekcija na svijetu što je, svakako, lijepo za vidjeti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti