BiH ostala 22. na FIFA rang listi

Belgija predvodi najbolje selekcije svijeta

BiH ostala 22. na FIFA rang listi

FIFA je danas ažurirala Coca-Cola ranking listu najboljih fudbalskih reprezentacija na svijetu.

Interesantno je da u prvih deset reprezentacija nije bilo promjena, pa je tako i dalje vodeća selekcija Belgije, nakon koje slijede Argentina, Španija, Njemačka, Čile, Brazil, Portugal, Kolumbija, Engleska i Austrija.

Naša reprezentacija i dalje zauzima 22. mjesto i druga je najbolja selekcija od ekipa iz bivše Jugoslavije. Najbolje je plasirana Hrvatska, koja zauzima 18. mjesto, Srbija je 55., Slovenija 61., Crna Gora 85., a Makedonija tek 138. reprezentacija na svijetu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Najveći skok u odnosu na prošli mjesec ostvario je Tajland, koji je sa 133. mjesta napredovao 12 pozicija, dok je selekcija Kube pala sa 91. na 136. mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi