BiH: Otjeran iz kluba zbog majice sa likom Šešelja

Narušio ugled kluba

BiH: Otjeran iz kluba zbog majice sa likom Šešelja

Fudbal u Bosni i Hercegovini svakodnevno donosi vijesti za rubriku "vjerovali ili ne", a posljednji slučaj nam dolazi iz svlačionice federalnog prvoligaša Goražda. 

Naime, prvotimac Vladimir Radović na treningu se pojavio u majici sa likom haškog optuženika Vojislava Šešelja, a čelnici kluba su potom ekspresno raskinuli ugovor zbog narušavanja klupske discipline i ugleda FK Goražde. 

Radović je navodno putem društvene mreže Facebook dobio brojne uvrede i prijetnje, pa je u izjavi za SportSport.ba odlučio da cijelu situaciju obrazloži i uputi izvinjenje navijačima svog sada već bivšeg kluba.

"Smatram da su čelnici kluba pogriješili što su me otjerali. Ja nisam nacionalista i stvarno sam slučajno na trening došao u toj majici, a ovaj slučaj pokazuje da su ustvari građani i uprava Goražda nacionalisti. Dobio sam brojne prijetnje i uvrede, ali ne opterećujem se s tim. Kada sam igrao za Radnički svi dobro znaju da ni u jednom trenutku nisam pokazivao da sam nacionalista", kazao nam je Radović i potom dodao:

"Ako sam svojim činom nekoga uvrijedio, onda se iskreno izvinjavam, ali isto očekujem i od onih koji su se ružno ponijeli prema meni", poručio je.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Inače, Radović je u Goražde bio stigao iz Radničkog i tokom svoje karijere još je nastupao za Sutjesku iz Foče. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.