BiH pobijedila Crnu Goru nakon boljeg izvođenja penala

Finale turnira "Josip Katalinski Škija"

BiH pobijedila Crnu Goru nakon boljeg izvođenja penala

D. Kurbegović

U-16 reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Trening centru u Zenici odigrala finale turnira "Josip Katalinski-Škija".

Nakon što su jučer pobijedili selekciju Grada Beograda, a Crna Gora bila bolja od selekcije Sarajeva i Istočnog Sarajeva, danas su ove selekcije odigrale jednu veoma zanimljivu utakmicu koja je na kraju okončana nakon izvođenja jedanaesteraca. Više sreće i koncentracije imali su nogometaši Bosne i Hercegovine.

Nakon prvih 40 minuta utakmice nije bilo velikih prilika i na odmor se otišlo bez golova.

Crna Gora je do prednosti došla u 44.minuti. Bojović je prošao po desnoj strani i centrirao na drugu stativu gdje se našao Vujović koji sjajnim volej udarcem šalje loptu iza leđa golmana Dizdarevića za 0:1. Mogli su gosti udvostručiti prednost u 47. minuti, ali je Ivan Vukčević s peterca pogodio stativu gola bh tima.

Bh. reprezentativci su kaznili taj promašaj u 53.minuti kada je Armin Šarić na asistenciju Harisa Brkića pogodio za 1:1. Do kraja utakmice i pored nekoliko poluprilika s obje strane, nije bilo golova, tako da je regularni dio utakmice završen rezultatom 1:1. 

Odmah se pristupilo izvođenju jedanaesteraca, a više koncentracije i sreće su imali domaći nogometaši tako da je završeno ukupnih 5:3 za BiH. Vrijedi istaći da je domaći golman Almin Dizdarević odbranio dva jedanaesterca, čime se promovisao u junaka današnjeg finala turnira. 

Na samom kraju žiri za igrača koji podsjeća na pokojnog Josipa Katalinskog izabrao je igrača Crne Gore, Amira Muzurovića kome je uručena nagrada i slika pokojsnog proslavljenog nogometaša.

Bosna i Hercegovina - Crna Gora 5:3 (0:0) - 0:1 Vujović (44'), 1:1 Šarić (53').

Bosna i Hercegovina: Almin Dizdarević, Andrej Đokanović, Dino Islamović, Dragan Matković, Stefan Rankić, Ivor Krešić, Kristijan Stanić, Vedad Radonja, Edin Mujić, Armin Šarić, Amar Dedić. Igrali su još: Pero Džidić, Ajdin Hasić, Mate Pirić, Haris Brkić, Adin Mujanović, Ivan Šarčević, Manuel Ivašanin, Dal Varešanović, Nenad Nikić, Amar Muslić. Selektor: Sakib Malkočević.

Crna Gora: Petar Radulović,Matija Drinčić, Andrej Pupović, Veljko Radenović, Mirko Milikić, Andrija Krivokapić, Ivan Bojović, Ilija Vujović, Amir Muzurović, Petar Vukčević, Ivan Vukčević. Igrali su još: Ognjen Gašević. Selektor: Boris Miličković.

U susretu za treće mjesto Memorijalnog međunarodnog turnira „Josip Katalinski Škija“, selekcija Grada Beograda je pobijedila reprezentaciju Sarajeva i Istočnog Sarajeva rezultatom 3:0.

Beograd je poveo u 4'. Borislav Burmaz je ušao u protivnički kazneni prostor iskosa s desne strane i preciznim udarcem doveo svoj tim u vodstvo. Prednost je udvostručio Marko Dedier u 27'. Konačan rezultat svojim drugim golom postavio je Burmaz u 73'.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi