BiH poražena od Bugarske, ništa od Evropskog prvenstva

Neslavan kraj kvalifikacija

BiH poražena od Bugarske, ništa od Evropskog prvenstva

Juniorska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine se, nažalost, nije uspjela plasirati na Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina koje će se igrati u Gruziji.

U odlučujućem susretu 3. kola grupe 5 elitnog kruga kvalifikacija za EP, naša reprezentacija je poražena od Bugarske sa 3:1 pa će tako Bugari biti ti koji će zaigrati na završnom turniru.

Utakmica nije mogla početi gore za naš tim, koji je već u 4. minuti bio u rezultatskom zaostatku. Hušić je faulirao Yordanova, sudac pokazao na bijelu tačku, a Rusev je pogodio za 1:0.

Uprkos šoku s otvaranja susreta, BiH je igrala sasvim dobro i prilike pred golom Bugarske su se redale kao na traci. Nekoliko puta su prijetili Suljić, Žerić i Mustedanagić, ali je golman Naumov svaki put izlazio kao pobjednik. Najbolju priliku za naš tim u prvom poluvremenu imao je Suljić, koji je u 27. minuti pogodio prečku.

I, umjesto da poravnamo na 1:1, ekspresno smo primili drugi gol. U 29. minuti je strijelac za Bugarsku bio Krastev, koji je pogodio nakon asistencije Ruseva iz slobodnog udarca.

Čak i nakon drugog primljenog gola, BiH je bolje stajala na terenu. Mnogo prilika imali su naši juniori, koji su u prvom poluvremenu čak deset puta šutirali ka golu Naumova, ali ni to nije bilo dovoljno da se postigne gol. 

Kada se činilo da će se na poluvrijeme otići s prednošću Bugara od 2:0, uslijedio je novi šok za naš tim. U prvoj minuti sudijske nadoknade pogodio je Krastev, kojem je to bio drugi gol na utakmici. Bugarska je u prvom poluvremenu imala samo tri šuta, a sva tri su završila u mreži našeg golmana Igora Markovića.

U drugom poluvremenu su naši juniori krenuli na sve ili ništa, a do pogotka su napokon stigli u 63. minuti kada je Demirović nakon asistencije Hadžića smanjio na 3:1. Nakon toga, Stanić je prijetio iz slobodnog udarca u 70., a potom i u 83. minuti, ali bez promjene. Ostalo je 3:1 za Bugarsku, koja je proslavila plasman na Euro.

U drugoj utakmici naše grupe, Francuska i Izrael su odigrali neriješeno (0:0), pa je tako konačan poredak na kraju grupe 5: Bugarska 7, BiH 4, Izrael 3, Francuska 1.

Kvalifikacije za EP, 3. kolo:

BiH - Bugarska 1:3 (Demirović 63' - Rusev 4' p, Krastev 29', 45+1'I)

BiH: Marković, Hušić, Stanić, Šerbečić, Bijelić, Suljić, Žerić, Mustedanagić, Demirović, Miličević, Nikić

Bugarska: Naumov, Hristov, Lyaskov, Genchev, Naydenov, Yanev, Yordanov, Rusev, Hristov, Krastev, Chandarov

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije