BiH se ispromašivala, SAD slavi visoku pobjedu

Nezasluženo visok poraz

BiH se ispromašivala, SAD slavi visoku pobjedu

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine je danas u Tuzli doživjela nezasluženo visok poraz protiv U-23 reprezentacije SAD. Rezultat je na kraju glasio 5:2.

Naša reprezentacija loše ulazi u utakmicu. Igrao se osmi minut kada su gosti nakon greške Gojkovića poveli preko Morrisa. Isti igrač je učestvovao i u drugom pogotku Amerikanaca, ali je ovoga puta asistirao Rodriguezu koji je zabio za 2:0. 

Naša reprezentacija je nakon drugog primljenog pogotka zaigrala bolje, a prilike su se redale kao na traci. Prijetili su Hodžić, Memija i Miletić ali promjene rezultata nije bilo.

U nastavku je viđen sjajan i efikasan meč, a ponovo su se bolje snašli gostujući fudbaleri. Ipak, prva je do pogotka došla naša mlada reprezentacija. Nikola Jelišić je postigao sjajan gol za smanjenje rezultata na 2:1.

Tek što se krenulo sa centra, Amerikancima je dosuđen jedanaesterac. Siguran izvođač je bio Benji Joya, i to je 3:1. I našoj reprezentaciji je sedam minuta kasnije dosuđena najstroža kazna nakon što je u šesnaestercu oboren rezervista Rahmanović. Sa bijele tačke je pogodio Armin Hodžić, kapiten i jedan od najistaknutijih igrača u našoj rerezentaciji danas.

Šest minuta kasnije viđen je i šesti gol na utakmici, a ovoga puta je strijelac bio Alonso Hernandez koji je pogodio za 4:2. Konačnih 5:2 postavio je u 86. minuti Arshe, nakon greške Kenana Pirića.

BiH U-21 - SAD U-23 2:5

Pirić, Omerbašić, Miletić, Gojković, Merajić, Memija, Predragović, Sadiković, Radovac, Jelišić, Hodžić.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.