BiH traži novu pobjedu i prolaz u polufinale

Europsko mininogometno prvenstvo

BiH traži novu pobjedu i prolaz u polufinale

S. Mlaćo

Minimalnom pobjedom nad selekcijom Hrvatske (1:0), mininogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine izborila je prolaz u osminu finala mininogometnog Europskog prvenstva koje se održava u Češkoj.

Junak sinoćnje pobjede bio je Marin Jukić u 39. minuti, a već danas od 18:45 očekuje nas duel sa domaćinom Češkom.

Svjesni su naši momci da ih očekuje veoma težak zadatak, možda i najteža do sada, ali optimizma i vjere u prolaze ne nedostaje. Ističu da će dati sve od sebe kako bi preskočili još jednu prepreku, svjesnu da je u polufinalu onda sve moguće.

Veoma zanimljiv podatak jeste taj da Češka ima 250.000 registrovanih mininogometaša, dok je u našoj zemlji ta brojka 1.200. Budžet Čeha je 40 puta veći od našeg, a prednost će im biti i podrška oko 5.000 navijača koji su se očekuju na tribinama.

Češka je i jedan od favorita za osvajanje ovogodišnjeg prvenstva, ali svakako da će se u ovom meču mnogo toga pitati i naše momke koji na tri Europska prvenstva ne znaju za poraz u regularnom dijelu utakmice.

Ipak, nama preostajemo samo da vjerujemo u našu reprezentaciju i momke koji su pokazali kako se bori za državni grb. Sretno!

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi