Napadač FK Sarajevo

Bilbija: Dueli sa Borcem kod mene izazivaju posebne emocije

Igrači Sarajeva će debi pred domaćom publikom u 2015. godini imati u srijedu kada će u okviru prvog meča četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine ugostiti Borac.

Jedna od glavnih uzdanica aktuelnog osvajača Kupa BiH biće svakako Nemanja Bilbija, nekadašnji fudbaler kluba sa Gradskog stadiona.

"Ponovo igram protiv svog Borca, šta drugo očekivati nego jednu tešku utakmicu po, vjerovatno, malo lošijem terenu i nadam se dobrom rezultatu po nas", rekao je fudbaler Sarajeva, Nemanja Bilbija.

Nekadašnji kapiten mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine je svoj prve korake napravio u banjalučkom timu u kojem je kasnije i stasao u prvotimca. Duel sa klubom u kojem je ponikao za njega je uvijek poseban i izaziva posebne emocije.

"Svakako da ti dueli kod mene izazivaju specijalne emocije. Kad sam vidio da nam je žrijeb dodijelio Borac i da ćemo u deset, tačnije sedam dana, odigrati tri utakmice malo su mi se emocije pomiješale, ali to je sport, a ja sam profesionalac i uraditi ću sve kako treba", istakao je Bilbija.

U prvoj utakmici proljetnog dijela sezone šef stručnog štaba FK Sarajevo, Meho Kodro, Bilbiji je dodijelio jednu novu ulogu u timu. Napadač Sarajeva se dobro snašao, a učestvovao je i u akcijama kod dva gola Bordo tima u Gradačcu protiv Zvijezde.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"I u Vojvodini sam igrao to isto, tako da mi to nije strano. Ono što šef odluči na igraču je da da svoj maksimum", kazao je Bilbija na kraju.

Za sve koji ne znaju prva utakmica četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Borca igra se na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase" u srijedu sa početku od 18 časova.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.