Bilbija: Igramo dobro, ali nema opuštanja

Fudbaler Zrinjskog

Bilbija: Igramo dobro, ali nema opuštanja

Fudbaleri Zrinjskog igraju odlično ove sezone. 

Ekipa iz Mostara se nalazi na prvom mjestu sa osam bodova prednosti u odnosu na prve pratioce i na dobrom je putu da odbrani titulu. 

Jedan od onih koji je doprinio ovakvom razvoju situacije je i napadač Nemanja Bilbija, koji je ove sezone upisao 10 nastupa i tri gola u Premijer ligi BiH.

"Sa Zrinjskim sam prošle sezone stigao do titule, a u novoj nastavljamo u istom ritmu. Naravno da sam zadovoljan igrama cijelog tima, ali i svojim izdanjima. U dosadašnjem dijelu prvenstva postigao sam pet golova, tri u ligi i dva u Kupu, ali i zabilježio pet asistencija. Mislim da je to dobar učinak, ali trudiću se da u nastavku šampionata budem još efikasniji", rekao je Bilbija za SportSport.ba. 

Bilbija smatra da je njegov tim napravio dobar posao u prvom dijelu, ali da još ništa nije gotovo kada je u pitanju borba za vrh tabele.

"Sigurno da smo pokazali najviše i dobrim igrama smo stekli zavidnu prednost u odnosu na prve pratioce. Ipak, ovakav pristup moramo zadržati i dalje, jednostavno ne smijemo se opuštati". 

25-godišnji fudbaler pomno prati i utakmice Borca, te se nada boljim danima za banjalučki tim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Borac redovno pratim. To je klub u kojem sam načinio prve fudbalske korake i u kojem sam stekao afirmaciju. Bio sam jako tužan kada su ispali u niži rang. Ali, nadam se da će igrači i Uprava imati snage da vrate Borac u Premijer ligu BiH i da će u godinama pred nama igrati bitnu ulogu u šampionatu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi