Bilbija: Sarajevo i Željo igraju sve bolje, neće biti lako

Napadač Zrinjskog

Bilbija: Sarajevo i Željo igraju sve bolje, neće biti lako

Nemanja Bilbija jedan je od najbolje ocjenjenih igrača Premijer lige BiH u prvoj polusezoni. 

Sa šest golova i devet asistencija predvodio je Zrinjski do jesenje titule, a ne treba zaboraviti podatak da je imao niz od 10 utakmica na kojima je bio strijelac ili asistent.

"Sigurno da je iza mene statistički odlična polusezona. Bio sam u dobroj formi i mogu reći da sam zadovoljan svojim igrama i učinkom, što ne znači da ne može biti bolje. Svakako da ću se truditi da visok nivo igre zadržim i na proljeće", rekao je Bilbija za SportSport.ba.

Zrinjski je na pauzu otišao sa četiri boda prednosti u odnosu na ekipu Sarajeva. Napadač Mostaraca smatra da je upravo 'bordo tim' najveći konkurent, ali ne otpisuje ni sastav Željezničara.

"Nema sumnje da su nam Sarajevo i Željezničar u ovom trenutku najveći konkurenti. Radi se o jako kvalitetnim ekipama, koje su u finišu jesenjeg dijela uspjele da smanje zaostatak na samo četiri, odnosno šest bodova. Svjesni smo da će svi biti silno motivisani protiv nas, međutim, vjerujem da možemo u ovako jakoj konkurenciji odbraniti titulu", kategoričan je Bilbija.

26-godišnji Banjalučanin imao je nekoliko ponuda nakon završetka jesenjeg dijela, ali je izvjestan njegov ostanak u ekipi iz Mostara.

"Poziva sam imao sa više strana, ali koliko znam nije bilo ništa konkretno. Vidjećemo u narednom periodu šta će se desiti", dodao je on.

Na kraju Bilbija se dotakao i kluba u kojem je ponikao, banjalučkog Borca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Redovno pratim svoj bivši klub i mislim da su napravili veliki posao u prvoj polusezoni. Od srca im želim povratak u Premijer ligu BiH i dug ostanak u odabranom društvu. Borac je jedan od najvećih bh. klubova i očekujem da će se vratiti na staze stare slave", zaključio je napadač Zrinjskog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi