Bilbija se pretplatio na golove Slobodi u zadnjim kolima

Uvijek završi golom i titulom

Bilbija se pretplatio na golove Slobodi u zadnjim kolima

E. Škorić

Nemanja Bilbija osvojio je tri titule u posljednje tri sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Bilbija je poput amajlije klubovima za koje nastupa. Bio je prvak sa Sarajevom, a onda dvije sezone sa Zrinjskim, dok je prethodno osvojio i Kup sa Sarajevom.

On je ove sezone odigrao 31 utakmicu za Plemiće, dao je 10 golvoa uz 13 asistencija i jedan je od da se košarkaški izrazimo glavnih kandidata za MVP titulu.

Posebno je zanimljivo da je Bilbija zadnje tri sezone, u kojima je bio prvak, završavao golom i to protiv Slobode.

Pretprošle sezone je Sarajevo ugostilo Slobodu na Koševu, te je slavilo s 3:1 i na taj način je bordo tim postao prvak, a Bilbija je postigao jedan od tri pogotka.

U narednoj sezoni je sa Zrinjskim u posljednjem kolu ugostio Slobodu u Mostaru, pa je postigao gol u 2:1 pobjedi Plemića. I tada se slavila titula.

U nedjelju je Zrinjski ugostio Slobodu u zadnjem kolu minule sezone. Tuzlaci su poraženi s 3:0, Bilbija je dao dva gola i ponovo pokazao da je čovjek za titule, a Sloboda je očito ekipa koja biva uvijek pozvana na proslave.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzlaci su sudjelovali u proslavi titule Sarajeva, zatim dvije godine zaredom Zrinjskog, pa je pred njihovim očima Radnik digao pehar za najbolji tim u Kupu prošle sezone. Toliko je, dakle, zanimljivih činjenica, a ako Sloboda bude nečiji rival u posljednjem kolu u narednoj sezoni, onda možemo prije vremena saznati ime novog prvaka. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije