Bilbija: Vidjelo se da smo bolji od Željezničara
SportSport.ba

Napadač HŠK Zrinjski

Bilbija: Vidjelo se da smo bolji od Željezničara

Nemanja Bilbija bio je igrač odluke u derbiju 6. kola Premijer lige BiH između FK Željezničar i HŠK Zrinjski. 

Bivšem mladom reprezentativcu BiH nakon loše reakcije golmana Vedrana Kjosevskog nije bilo teško poslati loptu u mrežu za vodstvo od 1:0, a kasnije će ispostaviti da je to ujedno bio i konačan rezultat utakmice.

"Utakmica je bila veoma zahtjevna. U prvom dijelu ni mi, a ni Željezničar nismo pokazali neku igru. Ipak, u nastavku smo nakon razgovara sa trenerom stali na loptu i vidjelo se da smo bolji protivnik. Sasvim zasluženo smo slavili na Grbavici i došli do četvrte pobjede", kazao je Bilbija za SportSport.ba  

Bilbija je pogodak proslavio tako što je navijačima Željezničara okrenuo leđa i rukama pokazivao prezime na dresu. 

"Nisam imao priliku ranije da zabijem Željezničaru na Grbavici, tako da mi sinoćnji gol posebno drag. Što se tiče proslave, nije mi bio cilj provocirati navijače. Spontano je bilo i jednostavno nisam mogao sakriti oduševljenje", dodao je napadač aktuelnog šampiona naše zemlje. 

Zrinjski je trijumfom nad Željezničarom zadržao mjesto na vrhu tabele sa 13 bodova, koliko ima i Sloboda iz Tuzle. 

"Cilj nam je nastaviti u ovakvom ritmu, premda će titulu biti najteže odbraniti. Raduje me što smo sada izašli iz teških utakmica, jer faktički osim Olimpica svu se bili derbiji. Sada na papiru ide lakši raspored. Borit ćemo se iz kola u kolo i nećemo posustati."

U dosadašnjem dijelu sezone Bilbija je postigao dva pogotka i upisao isto toliko asistencija. 

"Sada stvarno igram i kod Marinovića imam neku slobodu. Trenutno na kontu imam dva pogotka i slagao bih da kažem da mi nije cilj postići još mnogo više, međutim najbitnije je da tim pobjeđuje. Ostalo će doći", riječi su Bilbije na kraju razgovora za SportSport.ba.

Podsjećamo, Bilbija je u Zrinjski stigao na zimu nakon epizode u Splitu. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:



Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije