Bilobrk: Najbolja utakmica u mom životu

Golman Širokog nakon pobjede na Grbavici

Bilobrk: Najbolja utakmica u mom životu

M. Maksimović

Luka Bilbork jedan je od junaka velike pobjede Širokog Brijega nad Željezničarom sinoć na Grbavici. 

Osim dva jedanaesterca koja je odbranio Zebi i Bekriću, golman Širokog sjajno je u više navrata reagovao, spašavajući svoj tim, a bitno je spomenuti i da je od početka bilo vidljivo kako samo njegovo prisustvo i odlučnost prilikom ubačaja u peterac daju veliku sigurnost odbrani.

Priznao je nakon meča da je sinoćnji najbolji meč u njegovoj karijeri.

“Najbolja utakmica u mom životu, u to nema sumnje, a moja želja je da bude takvih mečeva još i da u budućnosti budem bolji nego dosad”, kaže Bilobrk.

Osim dobrih odbrana Bilobrka, doprinos za veliku pobjedu dali su svi ostali igrači.

“Odigrali smo odlični svi, poštujući od početka do kraja zamisli trenera Sablića. Moram napomenuti da velike zasluge za ovaj uspjeh pripadaju kompletnom stručnom štabu”, dodao je.

U finalu čeka Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

“Veliki respekt njima, znamo da čeka još jedan itekako kvalitetan protivnik, a naš cilj od ranije se zna i ja vjerujem da ćemo uspjeti”, rekao je na kraju.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi