Bilobrk: Sve ćemo učiniti kako bi osvojili Kup BiH

Golman Širokog Brijega

Bilobrk: Sve ćemo učiniti kako bi osvojili Kup BiH

D. Rakanović

Golman Širokog Brijega Luka Bilobrk smatra da je Sarajevo favorit u prvoj finalnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine. 

"Zadovoljit ćemo se samo osvajanjem Kupa BiH. I sve ćemo učiniti da tako i bude!“, rekao je Bilobrk na konferenciji za novinare uoči prve finalne utakmice Kupa BiH.  

Golman Širokog priznaje da je Sarajevo na Koševu apsolutni favorit, kao i da imaju u svojim redovima i najboljeg igrača lige Harisa Duljevića.

"Veliki uspjeh bio bi kada bi postigli gol, a ne bi ga primili“, rekao je Bilobrk. 

Ipak, u konačnici, zaključuje golman Širokog "favoriti su znali padati, past će, vjerujem, i sada, jer znam snagu naše momčadi“. 

Šef stručnog štaba Goran Sablić ustvrdio je kako se ipak igra 180 minuta, odnosno da je utakmica na Koševu samo "prvo poluvrijeme“.

"Sarajevo je kvalitetno, opasno u tranziciji, ispucavanjima na Ahmetovića te prekidima, ali znaju biti pod pritiskom kada igraju kući, dok je Široki Brijeg, s druge strane, osvježen i maksimalno spreman.  Znamo što želimo i tako ćemo se postaviti. Želimo pozitivan rezultat, što znači ne primiti gol, a ako je moguće zabiti. Iako, ne vjerujem da će se u prvoj utakmici riješiti pitanje pobjednika Kupa BiH“, kazao je Sablić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za utakmicu na Koševu ne konkurIšu Baraban, Ćorić  i Wagner.  

Prvi meč Sarajeva i Širokog Brijega u finalu Kupa BiH igra se sutra (srijeda) s početkom u 18 sati. 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi