"Bio sam skeptik nakon prvog kola, možemo na prvo mjesto"

Sulejman Smajić, fudbaler Olimpica:

"Bio sam skeptik nakon prvog kola, možemo na prvo mjesto"

Nakon što su u prvom kolu BH Telecom Premijer lige poraženi sa 3:0 od Željezničara, malo ko je očekivao da će ekipa Olimpica nakon 11. odigranih kola biti u vrhu tabele, sa svega tri boda zaostatka za vodećim Širokim Brijegom koji ima 26.

"Nakon uvodnog poraza od Želje stvarno sam i sam bio malo skeptik, ali ekipa koja ima kvalitet pokazala je da pored toga ima karakter i mislim da smo sasvim zasluženo nakon dobrih igara u samom vrhu tabele", kazao je Sulejman Smajić, jedan od najiskusnijih fudbalera u sastavu Olimpica.

Upravo će fudbaleri Olimpica u derbiju 12. kola domaćeg šampionata ugostiti lidera iz Širokog Brijega. Tim sa Pecare je u Kupu BiH eliminisao Željezničara, a malo prije toga u šampionatu je na svom stadionu savladao Sarajevo. Može li Olimpic "osvetiti" gradske rivale?

"Mi zaista gledamo samo sebe, i skoncentrisani smo na vlastite igre. Idemo iz utakmice, u utakmicu, ali vjerujem da smo pokazali kvalitet koji nam nakon ovoga derbija sa Širokim može donijeti i prvo mjesto", istakao je Smajić dodavši da je ekipa sjajno posložena.

Samo su Bogičević, Regoje i Subašić upisali po svih 990 minuta u dresu Olimpica u dosadašnjem dijelu šampiona, a iako je nastupio u svih jedanaest mečeva, Smajić je na terenu nekih 70 minuta manje.

"Nas tri - četiri iskusnija igrača odlično smo ukomponovani sa ovim mlađim, koji odlično 'slušaju'. Igramo uvijek za gol više, a možda nam je rasterećenje i činjenica da pred nas nije postavljen nikakav cilj koji moramo ispuniti. Idemo od utakmice, i to za sada radimo odlično", kazao je veznjak Varešanovićevog tima, koji je ipak posebno izdvojio jedno ime na kraju:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Drago mi je da je krenulo Danijala Brkovića. Nakon teško periodu u Želji, te bolesti, konačno se vratio u pravu formu i naš je najbolji strijelac".

Susret između Olimpica i Širokog Brijega igra se u subotu na stadionu Otoka sa početkom u 14:30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti