Bišćević: Derbi je oštećen, njegova čar je u atmosferi
Foto: EPA

Nekadašnji igrač Željezničara

Bišćević: Derbi je oštećen, njegova čar je u atmosferi

U sklopu 4. kola Lige za prvaka BiH, sinoć je na stadionu Grbavica odigran 110. po redu vječiti derbi između Željezničara i Sarajeva. 

U dobroj fudbalskoj predstavi golova na kraju nije bilo i utakmica je okončana s miroljubivih 0:0, čime je i dalje nastavljena velika borba za titulu prvaka BiH.

Dan nakon utakmice svoj komentar je dao Bulend Bušćević, koji je svojevremeno kao igrač Željezničara odigrao veliki broj derbija. 

"Bio sam na utakmici i mogu reći da uzbuđenja nije nedostajalo. Dugo vremena se provlači kako mreže pretežno miruju na ovakvim utakmicama, ali ako ništa, sinoćnji derbi je bio malo bolji od prethodna dva. Bilo je više igre, naboja, šansi s obje strane... Kao navijač Željezničara sam očekivao da moj tim pobijedi, međutim utakmica je krenula u drugačijem toku kada je Kerlina nesmotrenost rezultirala isključenjem. Rezultatom 0:0 ne mogu biti zadovoljni niti jedni, niti drugi", kazao je Bišćević u razgovoru za SportSport.ba. 

Atmosfera je posebno bila podgrijana dešavanjima oko ulaznica za gostujuće navijače kojih nije bilo na tribinama Grbavice.

"Fudbal se u suštini i igra zbog navijača. Sva ova situacija je nekako otišla u drugom smjeru kada je u pitanju derbi. Mišljenja sam da se trebao napraviti određeni pritisak na policiju kako bi se pronašlo rješenje, ali šta je, tu je. Derbi je oštećen. U karijeri sam odigrao veliki broj utakmica protiv Sarajeva i čar svega toga je bila upravo atmosfera na tribinama."

Dotakao se Bišćević i borbe za titulu. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zrinjski je ovaj remi dobro iskoristio, pošto je prethodno očekivano pobijedio Radnik, ali borba za titulu je i dalje neizvjesna. Meta je ista, kao i odstojanje. Razlika između jedan, dva ili tri boda ne znači mnogo, jer sve će se riješiti u nastavku sezone. Ima još dosta utakmica za igrati i puno se može izdežavati. Najviše su profitirali ljubitelji fudbala u našoj zemlji", mišljenja Bišćević. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti