Biščević: Neka bude golova, ali više u mreži Sarajeva

Nekadašnji prvotimac Plavih za SportSport.ba

Biščević: Neka bude golova, ali više u mreži Sarajeva

E. Škorić

Mnoge derbije odigrao je Bulend Biščević u dresu Željezničara, te ističe kako se sve i jednog jako dobro sjeća.

Gradski rivali Sarajevo i Željezničar u nedjelju igraju 109. derbi, a nekad jedan od ključnih igrača Plavih s Grbavice nije optimista kada je u pitanju sam fudbal. Očekuje dosta tvrdu utakmicu, dosta faulova, što je postalo osnovno 'oružje' jednih i drugih igrača kada su u pitanju sarajevski okršaji.

"Pamtim skoro sve derbije i svaki je bio poseban. Živilo se za te utakmice. Danas mi ne fali fudbal, pratim putem TV-a, a kondiciju održavam na terminima - dvaput sedmično", kaže Biščević u najavi 109. derbija za SportSport.ba.

Da ste trener, šta biste napravili u nedjelju? "Prvo, igrala bi djeca Želje. Čeka na centru uz brze kontranapade", u svom stilu će popularni Buki.

Ni Biščević nije optimista kada su u pitanju derbiji, ne vjeruje da će biti neke posebne fudbalske ljepote. 

"Neće tu biti puno ljepote. Jako malo fudbala i puno prekida, mada bih volio da nas i jedni i drugi pozitivno iznenade. Neka bude golova, samo malo više u mreži Sarajeva. No, iskreno, teško je prognozirati derbije", ističe Biščević.

Po njegovom mišljenju, junak derbija mogao bi da bude Mirsolav Stevanović.

"On je naš najopasniji igrač, nadam se da će presuditi komšijama".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za kraj, Biščević nam je rekao kako nije kao nekada, pa nema naboja, euforije, atmosfera nije kao nekada što je bila pred duele najvećih bh. klubova.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi