Bistrivoda: Željo je blagi favorit, pokušat ćemo iznenaditi

Sportski direktor Mladosti za SportSport.ba

Bistrivoda: Željo je blagi favorit, pokušat ćemo iznenaditi

D. Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja prošle sezone su igrali polufinale Kupa BiH, gdje su u dvije utakmice poraženi od Sarajeva. Ove sezone Mladost je u 1/16 finala Kupa za protivnika dobila tim s Koševa, kojeg su na svome terenu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca izbacili iz ovog takmičenja.

Današnji žrijeb 1/8 finala Kupa ponovo nije išao na ruku, jer su za protivnika dobili Željezničar, a utakmica će se igrati na stadionu Grbavica. Kontaktirali smo i sportskog direktora Enesa Bistrivodu, koji se osvrnuo na današnji žrijeb i šanse njegovog kluba u ovome takmičenju.

"Ne možemo biti zadovoljni žrijebom, jer smo za protivnika dobili Željezničar, a budući da se igra jedna utakmica i da su oni domaćini mogu kazati da su i blagi favoriti. Ipak mi ćemo s njima u četiri dana odigrati dvije utakmice na Grbavici, jednu u okviru Kupa, a drugu u prvenstvu, tako da očekujem da ćemo ostvariti dobar rezultat. Kup takmičenje je specifično, pokušat ćemo iznenaditi u Sarajevu i plasirati se u narednu fazu takmičenja" nada se Bistrivoda.

Mladost je prošle sezone bila na korak od plasmana u finale Kupa

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Mislim da ove sezone imamo bolju ekipu nego prošle, što pokazuje i situacija na tabeli. Prošle sezone nas je Sarajevo izbacilo, mi smo se osvetili i prošlo kolo ih eliminisali na našem terenu. Sigurno da će i Željezničar tražiti osvetu, nakon poraza u prvenstvu na našem terenu, ali na nama je da učinimo sve da ih pokušamo ponovo iznenaditi ,a siguran sam da ćemo u najmanje jednoj utakmici, da li u Kupu ili prvenstvu napraviti dobar rezultat" završio je Bistrivoda.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi